Automasjonseventyret begynner her

NES er en systemintegrator av miljøvennlige fremdrifts-, automasjons og navigasjonsløsninger for maritim industri. Vi har store ambisjoner om økt aktivitet de kommende årene og må derfor styrke vårt service & ettermarkedsavdeling. 

Med en visjon om en bærekraftig fremtid til sjøs spesialiserer vi oss på å utvikle og integrere innovative løsninger som reduserer skipenes miljøpåvirkning. Våre eksperter og ingeniører er lidenskapelig opptatt av å skape en renere og mer effektiv maritim industri, samtidig som vi gir kundene våre den beste servicen og kundestøtten.

Det integrerte automasjonssystemet (IAS) er ryggraden i fartøyet og kommuniserer med utstyr over hele skipet. Vi overvåker og kontrollerer alt fra ventiler, pumper, motorer, tankmåling, gassensorer, strømfordeling og mer. Målet vårt er å kontinuerlig utvikle innovative løsninger som automatiserer og forbedrer fartøyets prosesser, og sørger for at vi møter og overgår morgendagens standarder.

Hva gjør du som serviceingeniør i NES?

I denne dynamiske rollen vil du være ansvarlig for commissioning og sjøprøver av vårt integrerte automasjonssystem (IAS), samt samarbeide med resten av commissioning-teamet for andre NES-systemer, inkludert tavler, drivere, elektriske maskiner, batteri og trustere. Du vil også utføre testing og klassifisering internt, samt on-site service av eksisterende systemer på fartøy i drift og fjernstyrte økter med fartøy i drift for feilsøking. I tillegg vil du koordinere aktiviteter på stedet, og sørge for en smidig og effektiv drift. Hvis du har en lidenskap for banebrytende teknologi, elsker å reise og ønsker å bidra til en bærekraftig fremtid til sjøs, er denne stillingen perfekt for deg.

Commissioning og sjøprøver

Du tar del i commissioning og sjøprøver av vårt toppmoderne integrerte automasjonssystem (IAS), og sørge for sømløs drift og integrasjon med andre systemer om bord. Commissioning av IAS kan være nødvendig i situasjoner som installasjon av et nytt IAS på et fartøy, store systemoppgraderinger, eller etter at betydelige reparasjoner er utført. Disse prøvene er viktige for å verifisere at IAS fungerer som det skal, oppfyller ytelseskravene og er fullt integrert med øvrige systemer om bord, i et virkelig operasjonelt miljø.

Service og fjernassistanse

Som en integrert del av vårt serviceteam vil du tilby service på stedet for eksisterende systemer på seilende fartøy, samt fjernassistanse for feilsøking, og sikre jevn og uavbrutt drift av systemene våre til enhver tid. Service på stedet og fjernassistanse kan være nødvendig i situasjoner som programvareoppdateringer, erstatning av maskinvare, regelmessige vedlikeholdskontroller eller når fartøy opplever uventede tekniske problemer under seilas. Din ekspertise er avgjørende for raskt å diagnostisere og løse problemer, minimere driftsstans og sørge for at kunden er fornøyd.

Testing og klassifisering

Når du ikke er ute på sjøen, på verft eller på landstasjon, er du gjerne i vårt toppmoderne testanlegg, der du utfører testing av våre produkter og systemer. Her vil du samarbeide med ingeniører og teknikere, og bruke din kompetanse og erfaring til å sikre at alt oppfyller våre høye standarder.

Koordinering av aktiviteter på stedet

Sist men ikke minst, vil du være vår person i feltet, som koordinerer arbeidet fra det aktuelle arbeidsstedet. Der vil du jobbe tett med kunder, andre ingeniører, prosjektledere og software-avdelingen for å sørge for at alt går som det skal. Det er i denne delen av arbeidet det lønner seg med gode kommunikasjonsferdigheter.

Din bakgrunn og kompetanse

For å være en spennende kandidat for denne stillingen bør du ha:

  • Teknisk fagskole, bachelorgrad eller tilsvarende utdanning innen automasjon.
  • Flytende norsk og engelsk, muntlig og skriftlig
  • Gode generelle datakunnskaper
  • Erfaring med PLC-programmering og industriell HMI
  • Tidligere erfaring med automasjonssystemer i maritim industri er foretrukket og kan kompensere for mangel på formell utdanning

Vi ønsker å være en lettbeint og fleksibel organisasjon med korte beslutningsveier. Vi liker å bli utfordret! Hvis du mener at du likevel bør komme på intervju med en annen bakgrunn enn den vi nevner ovenfor, så utfordre oss gjerne på det. For det er nettopp dine holdninger og din totalkompetanse som er avgjørende for oss.

Dette får du hos oss

Noen av de største fordelene med å jobbe i NES er at du får komme til et lettbeintfleksibelt og høyteknologisk selskap med korte beslutningsveier. Vi er en del av HAV Group som totalt består av 4 maritime tech-selskap – alle med hver sine fagfelt. Med en stor portefølje og et vidt spekter av skip på referanselisten, er arbeidet som serviceingeniør både variert og spennende. I tillegg får du jobbe sammen med en gruppe dedikerte kolleger som verdsetter samarbeid, tillit og pålitelighet, noe som skaper et positivt og støttende arbeidsmiljø. 

Vi prioriterer din motivasjon og personlige utvikling og tilbyr et godt arbeidsmiljø fylt med entusiastiske og kompetente kolleger. Vår automasjonsavdeling er hovedsakelig i Ålesund, men du kan også jobbe fra våre lokasjoner i Bergen eller Egersund.

Vi tilbyr konkurransedyktige vilkår, en attraktiv pensjonsordning og omfattende forsikringsdekning. Vi setter pris på de unike ferdighetene og erfaringene hver enkelt medarbeider bringer til bordet, og tar vare på våre ansatte. Hos oss får du et arbeidsmiljø som fremmer trivsel og støtter individuell utvikling og vekst.

SØK PÅ STILLINGEN HER

Kontaktpersoner

Vi oppfordrer deg til å søke på stillingen, komme innom for en prat, eller dele denne muligheten med noen du kjenner som kanskje vil være en god match. Kandidater vurderes fortløpende.

Se video med en av våre serviceingeniører på jobb på fergen MF Norangsfjord. Fergen betjener fergesambandet Aukra-Hollingsholmen.

LES MER OM VÅRE PRODUKTER

Den maritime næringen skal være utslippsfri innen 2050. Norwegian Electric Systemshar utviklet et komplett energisystem for å muliggjøre nullutslippsvisjonen.